Hoe je je AirPods schoonmaakt

AirPods zijn een van de populairste draadloze koptelefoons op de markt, en dat is niet voor niets. Ze zijn licht van gewicht, comfortabel en bieden een superieure geluidskwaliteit. Maar door al het gebruik kunnen je AirPods behoorlijk vuil worden, en als je ze niet goed schoonmaakt, kun je je hoofdtelefoon helaas beschadigen en de levensduur verkorten. Gelukkig is het schoonmaken van je AirPods niet moeilijk. In deze blogpost geven we je enkele tips over hoe je AirPods er goed uit blijven zien en klinken.

De buitenkant van je AirPods schoonmaken

Om de buitenkant van je AirPods (het deel dat je oren raakt) schoon te maken, haal je ze eerst uit het oplaaddoosje. Gebruik dan een zacht microvezeldoekje (of een wattenstaafje) om voorzichtig al het vuil van het oppervlak weg te vegen. Als je de buitenkant van je AirPods hebt schoongeveegd, zorg er dan voor dat je ze goed afdroogt, zodat er geen vocht op het oppervlak achterblijft. Gebruik geen vloeibare reinigingsmiddelen of oplosmiddelen bij het schoonmaken van je AirPods, want die kunnen ze beschadigen.

De binnenkant van je Airpods schoonmaken

Als je de binnenkant van je AirPods (het deel dat in je oren gaat) schoonmaakt, begin dan met het gebruik van een oordopjes reiniger borstel of -kit om al het vuil te verwijderen dat zich in de kleine spleten rond elke luidspreker heeft opgehoopt. Wees voorzichtig met het borstelen om de gevoelige onderdelen binnenin niet te beschadigen. Gebruik na het borstelen een vochtig microvezeldoekje of wattenstaafje om voorzichtig al het resterende vuil of residu rond elke luidspreker weg te poetsen. Nogmaals, zorg ervoor dat er geen vocht achterblijft na het afvegen van je luidsprekers – anders kun je problemen veroorzaken met de geluidskwaliteit of zelfs gevoelige onderdelen in je hoofdtelefoon zelf beschadigen!

Zoals je ziet is het vrij eenvoudig om je AirPods schoon te houden en als nieuw te laten werken. Door deze eenvoudige stappen regelmatig te volgen (liefst eens per week of zo) kun je ervoor zorgen dat je hoofdtelefoon nog jaren meegaat en zijn superieure audiokwaliteit langer behoudt.

Bron: fixers.nl