Petten voor mannen bestaan al lang

Hoeden zijn niet echt nieuw, maar de alomtegenwoordige stijl lijkt in het oude westen nooit echt te zijn weggeweest. Wanneer een cowboy in de jaren 1880 de stad binnenwandelde, was de typische mannen pet, ze droegen een grote, tonvormige rand met een fluwelen band rond de onderkant. Hij had meestal bruine, blauwe, zwarte en bruine tinten, vaak gestreept met bruine en zwarte linten of geknoopt met stro en buffel aanhangsels. Het totaaleffect werd als verfijnd beschouwd, maar was toch vrij utilitair. Wist je ook dat de binnenkant is gevoerd met leer? Dit zorgt ervoor dat de hoed straks om het hoofd van de drager blijft zitten, ook als het hard waait.

Mannen en dames petten zijn niet hetzelfde

Dames, die gewoonlijk in volumineuze, met bloemen gewatteerde stoffen verschenen, droegen ook mooie hoeden. Maar vandaag de dag lijken hoeden van allerlei soorten overal te zijn. Als u een westernbeurs bezoekt, ziet u mannen en vrouwen rond paraderen met een grote verscheidenheid aan hoeden en een verbazingwekkend scala aan accessoires uitstallen, van hoofdbanden en sjaals tot zakhorloges en een mannen pet. Vrouwen dragen hoeden zelfs tijdens wandelingen en ritten; ze gaan vaak met hoeden naar de kerk en vooral tijdens het nieuwe jaar, want het is een traditie om op nieuwjaarsdag een nieuwe hoed te dragen.

De hoed was voorbestemd om te blijven

Maar een hoed is nooit echt van het toneel verdwenen. Vrouwenhoeden zijn niet veel veranderd sinds het begin van de 20ste eeuw, toen floppy strohoeden en breedgerande strohoeden in de mode kwamen voor zowel mannen als vrouwen. Vandaag, met de warme zomertemperaturen, maken mooie strohoeden een comeback, maar andere stijlen zijn er nog steeds. Vrouwenhoeden zijn in de loop van de jaren zeker veranderd, en hoeden lijken nu overal te zijn. Naast strohoeden, dragen vrouwen ook andere soorten hoeden. Het dragen van hoeden hoeft immers zeker niet beperkt te worden tot het dragen van een enkele soort hoed.