Is een luxe pen het geld waard?

Misschien zit je al een tijdje te twijfelen of je een luxe vulpen moet aanschaffen. Het is namelijk een tikkeltje duurder dan een normale vulpen die je bijvoorbeeld bij de Xenos kan kopen. Toch trekt deze luxe pen je meer aan en dat komt waarschijnlijk niet alleen met hoe die er uitziet. Een luxe pen is niet voor niets een luxe pen. Ze zijn gemaakt van betere materiaal waardoor het fijner schrijft, de kans op lekken is stukken kleiner en het geeft een bepaalde indruk op mensen die jou zien schrijven met zo een pen. 

Parker pen

Parker is een grote multinational en draagt aanzienlijk bij aan de kosten. Parker pennen zijn duurzaam, betrouwbaar en bieden een goede schrijfkwaliteit. Bovendien vervaagt de goudlaag op Parker pennen niet, wat bijdraagt aan de kwaliteit. De meeste goedkope vulpennen zijn gemaakt van plastic. Daar heb je bij de Parker pen geen last van. Met een Parker pen kan je oneindig lang mee doen. 

Montblanc pen

Montblanc maakt fantastische vulpennen, die mooi en elegant zijn en zeer goed schrijven. Hun conservatieve ontwerpen zijn niet voor iedereen, maar de investering zeker waard. Zo is elke penpunt met de beste materiaal gemaakt en kan je zelfs kiezen tussen een penpunt met 14 karaats goud. Een vulpen montblanc is dus een kwalitatief goede vulpen die het geld waard is.

Waterman pen

Voor alle pen liefhebbers die er zijn, is de naam Waterman vast niet onbekend. Dit komt door hun rijke geschiedenis in de wereld van vulpennen. Oprichter van de “Three Fissure Feed”, een grote overwinning in de altijd gruwelijke strijd tegen het lekken van vulpeninkt, oprichter Lewis Edson Waterman werd opgenomen in de National Inventors Hall of Fame voor zijn werk met de vulpen. Het merk werd zo populair dat tegen het einde van de 19e eeuw zeven van de tien schrijfgerei Waterman-pennen waren. Vandaag de dag wordt de Waterman vulpen nog steeds beschouwd als een uitstekende keuze die meer dan 100 jaar concurrentie heeft overleefd. Dat is ook niet gek als je de kwaliteit van de luxe waterman vulpen kent, met hun penpunten van 18 karaats puur goud kan je er vanuit gaan dat dit heerlijk schrijft. Omdat Waterman daar zeker van wilt zijn, wordt elke pen eerst getest voordat ze worden verkocht. 

Inkt

De luxe pennen gaan dan misschien wel een leven lang mee, dit geldt niet voor de vulpen vullingen. Gelukkig is het zo dat je voor elk merk hun eigen inkt kan kopen. Vaak hebben ze deze ook nog in verschillende kleuren, uitwasbaar en/of snel drogend. Het ligt aan je pen of je voor een inktpatroon of een converter met inktpot moet gaan.