Welke soorten dakconstructies zijn er?

Er zijn heel veel soorten daken om uit te kiezen. Wanneer een volledige lijst van alle soorten dakconstructies gemaakt zou moeten worden, dan zou dat ook wel een heel lang artikel worden. Dat neemt niet weg dat het wel interessant is om te bekijken wat Dakdekker Eindhoven allemaal kan bieden. Daarom is een aantal van de daken wel belangrijk om te bespreken. Dit geeft direct inzicht in de mogelijkheden die er liggen.

De populaire opties bekijken

Er is een aantal opties dat populairder is dan andere. Zo is bijvoorbeeld het zadeldak de echte klassieker in het geheel. Dit komt vooral ook doordat deze constructie bij veel verschillende soorten bouwstijlen kan passen. Het biedt ook de nodige voordelen. Zo heeft wind er minder grip op. Ook is het zo dat de afvoer goed verzorgd is. Ook populair is het platte dak nog altijd. Dit is ook een stijlvol dak dat geen problemen geeft bij wind en andere weersomstandigheden.

De meer bijzondere soorten daken

Met het zadeldak en het platte dak zijn direct ook de twee meest bekende soorten genoemd. Er zijn echter ook heel bijzondere opties om voor te kiezen. Zo is bijvoorbeeld het schilddak een mogelijkheid. Dit is een dak dat uit meerdere vlakken in de vorm van een trapezium bestaat. Dit kan dus een mooi effect geven. Het grote voordeel hiervan is dat het mooi bij de meer traditionele vormen van bouwen past. Daarnaast is ook de Franse kap een voorbeeld van een bijzonder soort dak dat goed kan staan.

Opties die regelmatig gekozen worden

Dan zijn er ook nog andere soorten dakbedekkingen die regelmatig gekozen worden. Het lessenaardak is een bekende constructie. Dit heeft de vorm van een lessenaar met een groot plat, maar licht hellend vlak. Daarnaast is er ook het tentdak, dat aan een tent doet denken. Deze vormen zijn goed te combineren met ramen. Waardoor ze goed geschikt zijn als een ruimte onder het dak lekker licht moet zijn.